За да не преекспонирам рибната тема, ще ви "разсея" с една наистина специана салата. Това е алжирска рецепта, която си позволих да "редактирам". Можете да я приготвите за изискано парти или при специален интимен повод и то за много кратко време . Необходимите продукти за две салати: един голям розов грейпфрут, 150 - 200 г зелени коктейлни маслини без костилки, 100 - 150 г синьо сирене, няколко стръка магданоз и зехтин. Обелете грейпфрута, отстранете ципата от резенчетата и ги нарежете на триъгълничета. Нарежете маслините на шайбички, смесете ги с грейпфрута и ги полейте с малко зехтин (на вкус), поръсете всичко това със ситно нарязан магданов - без да прекалявате 4 - 5 стръка - и разбъркайте . Разделете сместта в две високи коктейлни чаши и настържете върху нея синьото сирене. Украсете отгоре със стрък магданоз. Уверявам ви, че салатата великолепно се комбинира с бяло шампанско или със сухо бяло вино. Ако предпочитате високия градус, заложете на водката, аз бих избрал Финландия. Наздраве и хубави мигове!